8. Cui mă pot adresa dacă am nevoie de ajutor pentru a (re)integra un angajat cu boală cronică la locul de muncă?

Un angajat cu o boală cronică implică o serie de provocări cărora un angajator cu greu le poate face față dacă nu primește suport.

  • Foarte important în gestionarea acestui proces ar fi sprijinul unui specialist în reabilitare profesională/vocațională care să ofere angajatorului informații despre nevoile specifice legate de problema medicală a persoanei în cauză (Kathleen H. Culler et al. 2011)
  • Angajatorii afirmă că au nevoie de informații de specialitate (despre specificul bolii, evoluția acesteia) pentru a gestiona o astfel de situație cum este boala în mediul organizațional. Mulți dintre ei se plâng că nu au acces la astfel de informații ceea ce face foarte dificilă luarea unor decizii. În cazul organizațiilor mai mici, efortul financiar necesar pentru a readuce la locul de muncă un angajat care a lipsit o perioadă îndelungată este destul de mare (Corine M. Tiedtke et al. 2017, Corine M. Tiedtke et al. 2020).
  • Managerii de linie reclamă o nevoie mai mare de sprijin din partea managerului general. Au nevoie de orientare și ghidaj, de pregătire și de resurse de ordin legislativ și practic (Ziv Amir 2010).

În gestionarea revenirii la muncă a angajaților cu o boală cronică, angajatorii au și ei nevoie de suport. În general, resimt o nevoie acută de sprijin, deși nu mereu le este clar cine ar putea să le ofere acest ajutor. Cele mai acute nevoie sunt de a obține mai multe informații și cunoaștere cu privire la starea de sănătate a angajaților, de dezvoltare a abilităților de comunicare, de suport financiar din partea statului

Add a Comment

Your email address will not be published.

Categorii