
6. Ce pot face ca să pregătesc revenirea angajatului meu la muncă?
Absența de la locul de muncă pe o perioadă îndelungată creează o distanță între angajat și angajator, din toate punctele de vedere, motiv pentru care este necesară o pregătire atentă a procesului de revenire.
- Pentru a pregăti revenirea la muncă a unui angajat care a lipsit o perioadă lungă de timp este important să se discute în prealabil acest aspect în interiorul organizației cu toți cei care gestionează acest proces (Jo Yarker et al. 2009).
- Angajatorul va discuta în detaliu cazul cu medicul de medicina muncii, după care va elabora un plan de revenire și va hotărî dacă sunt necesare adaptări ale locului de muncă și tipul acestora. Toate aceste aspecte, alături de cele legale (drepturile și responsabilitățile fiecărei părți) sunt discutate cu angajatul (Corine M. Tiedtke et al. 2017).
- Este foarte utilă existența unui plan de revenire și discutarea cu angajatul a tuturor aspectelor medicale, legale și organizaționale. Managerul trebuie să îi informeze pe colegi despre revenirea angajatului la muncă și condițiile de revenire, respectând totodată confidențialitatea informațiilor despre acesta. Este recomandat ca managerul să participe la întâlniri dedicate revenirii la muncă alături de angajat și celelalte persoane implicate (Marc Corbiere 2020)
Deși în multe companii nu proceduri sau planuri specifice pentru revenirea din concediul medical, este necesară pregătirea revenirii la muncă a angajaților cu boli cronice înainte de reluarea activității. Angajatorul va discuta cu angajatul și cu colegii acestuia despre toate aspectele implicate pentru a evita posibilele conflicte și a asigura o revenire sustenabilă.
Categorii
Articole recente
Hodis Paula0 Comments
4. Ce anume poate facilita revenirea la muncă după un diagnostic de boală cronică?
Hodis Paula0 Comments