4. Ce mă poate împiedica să readuc la muncă un angajat cu BC?

Revenirea unui angajat la muncă după un diagnostic de boală cronică este un proces care implică o serie de dificultăți pe care un angajator trebuie să le gestioneze.

  • Barierele semnalate de angajatori atunci când se pune problema revenirii la muncă a unui angajat cu o boală cronică, sunt împărțite în trei categorii: bariere ce țin de resurse și pot include lipsa informațiilor sau lipsa suportului din partea specialiștilor; bariere ce țin de angajat, mai exact capacitate redusă de muncă, productivitate scăzută; bariere legislative, cu referire la lipsa unei legislații specifice, dificultăți în angajarea de personal nou; bariere ce țin de organizație și pot include lipsa abilităților supervizorilor de a lucra cu astfel de cazuri, lipsa suportului din partea colegilor și accentul pus pe productivitate (Adela E. Popa et al.2019).
  • Alte obstacole cu care se confruntă un angajator țin de starea de incertitudine, comunicarea cu angajatul, păstrarea locului de muncă vacant, menținerea echilibrului dintre interesele angajatului și ale organizației, rezolvarea plângerilor colegilor și colaborarea cu stakeholderii (Karine Bilodeau et al. 2023).

Dificultățile cu care se poate confrunta un angajator în procesul revenirii la muncă a unui angajat cu boală cronică sunt foarte diverse și dar depășirea acestor obstacole asigură succesul revenirii la muncă.

Add a Comment

Your email address will not be published.

Categorii